10 Eylül 2015 Perşembe

Ahmet DENİZ

DOSTUM KİTAP

Kitap sözcüğü Arapça bir sözcüktür.  Ketebe sözcüğünden gelen kitabın  romanlar, şiir kitapları, ansiklopediler, çocuk kitapları gibi birçok çeşidi vardır. Kitaplar bizlere zaman zaman bilgi vermeyi, zaman zaman hayaller dünyasında deliler gibi koşuşturmayı, zaman zaman masal şekline bürünüp uyumamıza yardımcı  olmayı amaçlar. Kitaplar bir şekilde hayatımızın her  yerinde bulunmayı başaran varlıklardır. Ayrıca hayatımızın her anında yanımızda olan bu güzide varlıklar bizlerin en yakın dostu olma şerefine sahip olan varlıklardır.
Evet, kitaplar bizlerin en yakın dostu. Bu dost, boş vaktimizde bizlerle beraber olup zamanı öldürmemize engel olur ve bizlere kendimizi geliştirme imkanı sunar. Bu da bize kitapların gerçek dost olduğunu kanıtlamaya yeter.
Kitaplar, iç dünyamızı sararak benliğimize ortak olan varlıklardır aynı zamanda. Ben aksiyon romanlarını severim, kendimi aksiyon romanı okurken kitabın içinde bulurum ve kitaptaki kahramanların sanki gerçekmişcesine benimle diyaloga girdiklerini hissederim diyen biri aslında kişiliğinin nasıl olduğunu bizlere açıkça gösterir. Mesela şiir kitaplarına düşkün bir kişi olaylara daha şairane bakar, felsefi kitaplar seven kişi  olaylara felsefi açıdan bakarak değişik yorumlar yapabilir. Bunu söylememdeki amaç insanın sevdiği kitap türüne göre yaşaması değil aksine yaşam felsefesine göre kitaplar okuyarak kendini daha mutlu hissetmesidir.
Bir de kitap okumama alışkanlığı diye bir şey var hayatımızda. Çevremizdeki birçok insan bu sorundan yakınır ne yazık ki. Bu gerçekten önemli bir sorundur çünkü kitapsız bir hayat, yazısız bir kitaba benzer bir nevi anlamını yitirir artık. Ülkemizin genelinde bu sorunu ortadan kaldıracak yöntemler geliştirilmeli, bu konu hakkında projeler üretilmeli ve hatta ucunda ödül olmalı.
Kitaplar hayatımızın her aşamasında yer almalı ve bizlerin bir eşyası olmaktan çıkmalı, bizlere dost olmalı hatta en yakın dost. Dostum kitap, hiçbir zaman yanımdan ayrılma…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder